Буковинці можуть повідомити про факти не задекларованої праці через онлайн – повідомлення

Управління Держпраці у Чернівецькій області звертається до мешканців Буковини:  якщо вам відомі випадки неофіційного працевлаштування, аби  особисто потерпаєте від недобросовісних роботодавців, ви маєте можливість повідомити про це органи державного нагляду та контролю.

Таку можливість запровадила Державна служба України з питань праці.

Для цього заявнику  необхідно на сайті Державної служби України з питань праці  http://dsp.gov.ua/ , або на сайті  Управління Держпраці у Чернівецькій області   http://cv.dsp.gov.ua/ ,  чи на інформаційному веб – ресурсі  Чернівецької обласної державної адміністрації http://bukoda.gov.ua/  віднайти розділ «Повідомити про не задекларовану працю».

Заявник має заповнити відповідну форму, в якій повідомити про конкретні факти неофіційного працевлаштування працівників.

Уся надана у повідомленні інформація використовуватиметься фахівцями Держпраці винятково з метою аналізу стану поширення не задекларованої праці та не підлягатиме розголошенню у разі проведення інспекційних відвідувань.

В області інспекційні відвідування суб’єктів господарювання щодо дотримання ними трудового  законодавства здійснюють головні державні інспектори відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Чернівецькій області.

Довідково:  головними державними інспекторами Управлінням Держпраці у Чернівецькій області за п’ять місяців 2018 року здійснено  156 заходів контролю з питань дотримання законодавства про працю, якими охоплено 149 роботодавців.

У ході здійснення заходів  головними державними інспекторами виявлено 354 порушення трудового законодавства. Із них майже 70 % порушень  зафіксовано на  підприємствах приватної власності та у фізичних-осіб підприємців.

За результатами інспекційної роботи керівникам підприємств, установ, організацій  видано 88 приписів на усунення порушень. Складено та передано до суду 91 протокол  щодо притягнення посадових осіб до адміністративної відповідальності.

peredplata