У той день, коли свободівці Чернівців разом з регіоналами і тушками знімали мера, свободівський мер Конотопа бив тушок і регіоналів

У мерії Конотопа побилися прихильники і опоненти мера: 50 осіб затримано

У міськраді Конотопа виник конфлікт між прихильниками і опонентами діючого мера: під час сутичок постраждали четверо правоохоронців, 50 учасників бійки доставлені у відділ поліції.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Сумської області.

“У Конотопі під час засідання міськради виник конфлікт між прихильниками чинного мера і його опонентами. Працівники поліції розняли конфліктуючі сторони. П’ятдесят найактивніших порушників громадського порядку доставлені у відділ поліції. Під час бійки постраждали четверо поліцейських”, – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що під час роботи депутатського корпусу неодноразово виникали словесні конфлікти між прихильниками міського голови і його опонентами.

Обидві сторони зібрали в залі своїх прихильників, які свідомо провокували конфлікти і бійки. Оскільки на засіданні були присутні городяни та громадські активісти, працівники поліції стали стіною між протиборчими сторонами, щоб не допустити масових заворушень та жертв серед громадян. У результаті поліцейським довелося вжити превентивних заходів і вивести із залу 50 найбільш активних порушників порядку і доставити їх у поліцію. Під час зіткнень постраждали четверо поліцейських “, – розповів заступник начальника ГУНП області Олег Кузмінков.

Він підкреслив, що поліція діє поза політикою. “Для забезпечення спокою громадян і порядку в місті ми будемо вживати всіх заходів, передбачених чинним законодавством”, – додав він.

Зараз на місці події працює слідчо-оперативна група Конотопського відділу поліції, співробітники Слідчого управління ГУНП області та прокуратури.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Харківській міськраді сталася бійка між працівниками КП “Муніципальна охорона” і активістами, які намагаються пройти на сесію. У приміщенні були запалені димові шашки, а співробітників мерії евакуювали.

А на засіданні виконкому Полтавської міської ради побили начальника управління з питань звернень громадян Ігоря Веригу. Причиною конфлікту стало те, що Ігор Верига виніс із залу пачки солі і піску, які раніше внесли активісти.

 

peredplata