Курсанти мають право на пенсію по втраті годувальника

Законом України № 2377-VIII «Про внесення зміни до статті 30 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» щодо членів сім’ї, які мають право на пенсію в разі втрати годувальника»  встановлено право на призначення пенсії в разі втрати годувальника курсантам і слухачам військово-навчальних закладів та навчальних закладів Міністерства внутрішніх справ України і державної пожежної охорони.

До внесення змін курсанти та слухачі військово-навчальних закладів та навчальних закладів Міністерства внутрішніх справ України і державної пожежної охорони не мали права на отримання пенсії у разі втрати годувальника.

Відтепер, згідно зі змінами до ст. 30 Закону, вони дістали право на пенсію у зв’язку із втратою годувальника та зможуть отримувати її до закінчення навчального закладу, але не довше ніж до 23-річного віку.

Законом виключено у частині шостій статті 30 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» слова – крім курсантів і слухачів військово-навчальних закладів та навчальних закладів Міністерства внутрішніх справ України і державної пожежної охорони.

 

Інформує Людмила ПИЛИПІВ

провідний спеціаліст відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти управління державної реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області

 

peredplata