У Києві судять підозрюваних в оскверненні синагоги у Чернівцях

У Печерському районному суді Києва почався розгляд справи щодо учасників організованого злочинного угруповання, підозрюваних в скоєнні ряду ксенофобських, зокрема, антисемітських злочинів.

На думку слідства, злочинці скоїли в 2016 – 2017 рр. більше двох десятків провокацій з метою розпалювання міжнаціональної ворожнечі в Україні і дискредитації країни на зовнішньополітичній арені, повідомляють “Євреї Євразії”.

Перед судом постали Дмитро Чернодубравскій і Сергій Бахчеван – передбачувано замовник і один з передбачуваних виконавців провокацій. Двоє інших передбачуваних виконавців, затриманих восени 2017 року, Борис Мущенко і Богдан Шевченко, втекли від слідства з під домашнього арешту і оголошені в розшук.

Всього в справі фігурує 27 епізодів. Слідство припускає, що злочинці, зокрема, осквернили синагогу в Чернівцях (19 листопада 2016 г.); осквернили могилу рабі Нахмана в Умані (21 грудня 2016 г.); осквернили меморіал жертвам масового знищення етнічних поляків і євреїв у Гуті Пеняцькій Бродівського району Львівської області (9 січня і 12 березня 2017 г.); нанесли антисемітські графіті на кілька єврейських об’єктів і спробували підпалити синагогу в Львові (30 червня 2017 г.); кинули гранату в Умані, поранивши паломників (21 вересня 2017) та ін.

Максимальне покарання, передбачене інкримінованими передбачуваним злочинцям статтями кримінального кодексу – 15 років позбавлення волі.

peredplata