Порошенко підписав закон про ув’язнення росіян, які незаконно приїхали в Україну

Президент Петро Порошенко підписав законопроект про кримінальну відповідальність для громадян країни-агресора за незаконний перетин державного кордону України.

Про це свідчить інформація на сайті Верховної Ради.

18 жовтня Верховна Рада підтримала законопроект 243 голосами народних депутатів.

Зокрема, незаконний перетин кордону особою, яка має громадянство (підданство) держави-агресора, або іншою особою в інтересах держави-агресора, що суперечать національним інтересам України каратиметься позбавленням волі на строк до трьох років.

За повторне вчинення таких дій або вчинення їх групою осіб передбачатиметься відповідальність у формі позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років, а вчинення таких дій із застосуванням зброї – на строк від п’яти до восьми років.

Також кримінальну відповідальність за незаконний перетин кордону будуть нести і представники підрозділів збройних сил чи інших силових відомств держави-агресора, які перетнули держкордон України у будь-який спосіб поза пунктами пропуску.

Крім того під дію законопроекту підпадають ті, хто перетнув кордон в пунктах пропуску без відповідних документів або за документами, що містять недостовірні відомості.

Підслідність щодо розслідування таких злочинів визначена за Службою безпеки України.

Українська правда

peredplata