Роботодавцю накладено штраф майже у 2 млн. грн.

Роботодавець грубо порушив трудові права 49 працівників

Штраф у розмірі 1 824 270  гривень (один мільйон вісімсот двадцять чотири тисячі двісті сімдесят гривень) за порушення трудового законодавства  накладено посадовими особами Управління Держпраці у Чернівецькій області на мале приватне підприємство у Кіцманському районі.

При здійсненні інспекційного відвідування головними державними інспекторами відділу з питань додержання законодавства  про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів територіального органу Державної служби України з питань праці (при перевірці розрахункових відомостей за певний період 2017 року  та за п’ять місяців  2018 року) встановлено грубі порушення вимог низки статей Кодексу законів про працю України, зокрема, статті 53 – «Тривалість роботи напередодні святкових, неробочих і вихідних днів», статті 94 – «Заробітна плата» та статті 106 – «Оплата роботи в надурочний час».

Натомість роботодавець нараховував та виплачував працівникам підприємства лише посадовий оклад у розмірі мінімальної заробітної плати.

У такий спосіб роботодавець порушив законні соціальні та трудові права 49 працівників.

Під час інспекційного відвідування даного суб’єкта господарювання встановлено низку інших суттєвих порушень законодавства про працю, зокрема, у частині нарахування та виплати індексації заробітної плати працівникам, фінансової компенсації за невикористані  ними щорічні відпустку, веденні внутрішньої документації і таке інше.

Загальна штрафна санкція за грубі порушення трудового законодавства, накладена на підприємство, –   1 839 683 гривні (один мільйон вісімсот тридцять дев’ять тисяч шістсот  вісімдесят три гривні).

Водночас  Управління Держпраці у Чернівецькій області звертає  увагу  роботодавців Буковини на подальшій зміні  фінансових санкцій  за порушення законодавства про працю.

У наступному році вони  суттєво зростуть.

Це пов’язано з тим, що зміниться розмір мінімальної заробітної плати.

Згідно із Законом України «Про державний бюджет України на 2019 рік»,  мінімальна заробітна плата в країні у наступному, 2019, році становитиме 4 173 гривні.

 

peredplata