У Чернівцях старообрядницька релігійна громада вийшла з підпорядкування Московської митрополії

У Чернівцях старообрядницька релігійна громада офіційно заявила про рішення вийти з підпорядкування Московської митрополії, зареєструвавши відповідну заяву.

Про це повідомив головний спеціаліст відділу з питань охорони культурної спадщини, національностей та релігії Чернівецької ОДА Сергій Бухаров, повідомляє А.С.С.

За словами посадовця, старообрядницька релігійна громада міста Чернівці прийняла рішення щодо виходу з підпорядкування Московської митрополії Російської старообрядницької церкви та забрала зі своєї назви та статуту будь-яку згадку про країну-агресора.

“Цьому бажанню громади передувало рішення клерикального центру РФ щодо зняття з отця Леонтія сану священика. Всупереч волі Росії, він продовжив служити у храмі, незважаючи на погрози відлучення”, – повідомив Сергій Бухаров.

Обласна рада церков стала на захист отця Леонтія, його підтримали всі конфесії. А старобрядницька релігійна громада, храм якої знаходиться на вулиці Олега Кошового у Чернівцях, тепер діятиме автономно, без підпорядкування Московській митрополії.

Раніше повідомлялося, що на Буковині перша релігійна громада перейшла від РПЦ до Православної церкви України.

peredplata