Вибори 2019

18:38 Як пише в своєму телеграм-каналі нардеп Мустафа Найєм, за його даними підтверджується інформація про те, що Тимошенко і Зеленський ведуть переговори про об’єднання зусиль у другому турі виборів президента України.”За однією з версій, лідер “Батьківщини” готова надати підтримку Володимиру Зеленському в обмін на підписання меморандуму про створення парламентської коаліції, головне завдання якої буде зміна законодавства і впровадження двотурової системи проведення парламентських виборів”, – пише Найєм.

За його словами, така модель передбачає вибори на пропорційній основі і в два тури. В такому випадку партія, яка перемагає, отримує більшість у Раді і формує Кабмін.

“Якщо такі домовленості будуть досягнуті, фактично це означатиме, що Володимир Зеленський оголосить своїм прем’єр-міністром Юлію Тимошенко”, – пише нардеп.

У той же час, він зазначив, що невідомо на якій стадії зараз знаходяться ці переговори і “чи погодиться лідер президентських перегонів на таку підтримку”.

18:23 Як повідомляє кореспондент РБК-Україна, в штабі Петра Порошенка спокійно. На вході стоять металодетектори, всередині журналісти і гості можуть перекусити. Крім фудкорту, розгорнуто прес-центр, в який як очікується о 22.00 приїде президент. В цілому явку називають прийнятною і звертають увагу на невелику кількість порушень. Одним з курйозних називають кинутий літньою жінкою паспорт в урну для голосування на одній з дільниць у Волинській області. У Мистецькому Арсеналі також відгороджена кімната, в яку немає доступу для ЗМІ, її в штабі називають ”кандидатською”.

 

Зараз в штабі включення з Вінницької області, передає кореспондент РБК-Україна. На 16:30 явка в області, за даними штабу Петра Порошенка, 53%. Кажуть і про порушення: недопуск спостерігачів, спроба виносу бюлетеня з ділянки, а також спроба сфотографувати бюлетень.

Вибори 2019: як проходить голосування за президента України

Фото: РБК-Україна

У Запорізькій області штаб Порошенко оцінює явку в понад 50%. Також повідомляють про невисокий рівень порушень: на деяких ділянках на одну людину давалися 10 бюлетенів, також були випадки фотографування бюлетенів.

18:19 Як повідомляє прес-служба Національного антарктичного наукового центру, наразі вже завершилося голосування на українській антарктичній станції “Академік Вернадський”. Голосування там почалося сьогодні о 08:00 за місцевим, аргентинським, часом (о 14:00 за київським часом) і тривало годину.

У голосуванні взяли участь 34 громадянина України, які перебувають на станції.

peredplata