У Чернівцях заарештовано хулігана, який на Заставнівщині стріляв у своїх односельців

Пізно ввечері 31-го березня 26-річний житель села Звенячин з травматичної зброї наніс тілесні ушкодження двом своїм односельцям і втік з місця злочину. Працівники Заставнівського відділення поліції розшукали зловмисника та, незважаючи на його спроби ввести правоохоронців у оману, з’ясували обставини злочину.

Упродовж доби після скоєння злочину оперативники встановили місце перебування хулігана у Чернівцях і затримали його. Під час затримання у чоловіка виявлено два паспорти на його ім’я: громадянина України для виїзду за кордон і внутрішній паспорт країни Румунія. Крім цього, за результатами медичного освідчення виявилося, що затриманий перебував під дією наркотиків. Зі слів зловмисника, їх він вживав напередодні скоєння злочину.

Чоловік визнав свою причетність до кримінального правопорушення, однак, переконував поліцейських, що стріляв для самооборони. Також порушник повідомив, що під час втечі викинув пістолет у один із ставків на території району.

Для перевірки отриманих свідчень працівники Заставнівського відділення поліції провели низку слідчо-оперативних заходів. Поліцейські з’ясували, що зловмисник зброю не викинув у водойму, в сховав у свого товариша у Чернівцях. Правоохоронці відшукали та вилучили пістолет травматичної дії, з якого здійснювалися постріли. Зброю направлено на експертизу для співставляння гільз, вилучених на місці злочину, та віднесення її до категорії вогнепальної.

Затриманому оголошено про підозру у скоєнні правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Суд розглянув клопотання слідчого Заставнівського відділення поліції, підтримане Кіцманською місцевою прокуратурою, про обрання відносно підозрюваного запобіжного заходу – тримання під вартою. На підставі зібраних матеріалів доведено наявність ризиків до втечі підозрюваного та винесено ухвалу про поміщення зловмисника на 60 діб до Чернівецького слідчого ізолятора без можливості внесення застави.

Наразі триває досудове розслідування. За результатами експертиз слідчі вирішуватимуть питання про притягнення правопорушника до кримінальної відповідальності за частиною 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata