“Хотів би зберегти за собою посаду спікера”! Парубій піде на вибори у списку Порошенка!

Голова Верховної Ради Андрій Парубій претендує на місце у першій п’ятірці списку БПП на виборах до парламенту. Про це повідомляє “РБК-Україна” з посиланням на джерела у “Народному фронті”.

“Парубій претендує на місце в першій п’ятірці партії Порошенка. Швидше за все, разом із Парубієм туди зайдуть також кілька членів фракції, що орієнтуються на нього. Він, звичайно ж, хотів би зберегти за собою посаду спікера в наступному скликанні. У якості альтернативи він не проти очолити парламентський комітет із питань нацбезпеки і оборони, або ж комітет із контролю за спецслужбами і розвідкою, який повинен бути створений у рамках прийнятого торік закону про нацбезпеку”, – розповів один із народних депутатів.

Щодо можливості дострокових виборів, то є кілька варіантів розвитку подій, пише ЗМІ.

Перший – Верховна рада чи спікер можуть заблокувати дострокові вибори, призначивши інавгурацію на дату після 27 травня. Саме з цього дня починається відлік останніх 6 місяців повноважень парламенту, протягом яких його можуть розпустити.

Другий – депутати погодяться провести інавгурацію до 27 травня. Сам Зеленський і члени його команди запропонували призначити церемонію на 19 травня.

Третій – розпустити Верховну Раду після 27 травня. Деякі депутати, які підтримують Зеленського, апелюють до альтернативного трактування законодавства в частині останніх 6 місяців, що дозволяє відправити парламент на перевибори до 16 червня.

Якщо такий сценарій спрацює, новому президенту не складе проблем розпустити ВР, навіть якщо інавгурація відбудеться після 27 травня.

Більше тут: https://willbeua.com/news/khotiv-bi-zberegti-za-soboiu-posadu-spikera-parubii-pide-na-vibori-u-spisku-poroshenka_15794/
© Все буде Україна

peredplata