Епіфаній розповів, про що говорив із Зеленським

Митрополит Епіфаній у розмові з журналістами прокоментував теми, які найбільше хвилюють українські ЗМІ.

Про це предстоятель ПЦУ розповів у Facebook.

«У місті Володимир-Волинський поспілкувався з журналістами. Виділив три запитання, які найбільше хвилюють українські ЗМІ», – пояснив він.

«З новообраним президентом Володимиром Зеленським ми мали першу зустріч. На ній говорили про те, як держава і церква будуть спільно розбудовувати своє майбутнє. Володимир Олександрович склав на мене позитивне враження. Вірю, що наша перша зустріч стане основою для подальшої співпраці між церквою і державою. Адже церква є справді духовним фундаментом нашої Української держави, особливо в цей важкий для України час – час війни. Також ми обговорили теми боротьби з корупцією і бідністю», – повідомив Епіфаній.

Окрім того, він зазначив, що зараз ведеться робота над тим, аби ПЦУ визнали й інші помісні православні церкви.

«Звичайно, що кожен хоче, щоб це відбулося одразу. Але потрібно ще багато попрацювати для того, щоб церква за церквою – всі церкви визнали нашу автокефалію. Я вірю, що в цьому році Елладська церква, Кіпрська церква та інші церкви долучаться до того акту, який звершив Вселенський патріарх і визнають автокефальний статус Православної Церкви України», – наголосив предстоятель ПЦУ.

Епіфаній також відзначив, що Київський Патріархат став предтечою визнання та отримання Томосу про автокефалію Української Православної Церкви.

«Особисто Святійший Патріарх Філарет зробив дуже багато для того, щоби Українська Церква стала справді незалежною, визнаною серед інших Помісних Православних Церков. Серед багатьох ієрархів та священиків я також є вихованцем Київського Патріархату. Багато архієреїв і духовенства, вихованців Святійшого Патріарха Філарета, справедливо сприймають його своїм духовним батьком і наставником. Ми всі разом об’єдналися і створили основу. Тому надалі будемо разом розбудовувати вже єдину Помісну Православну Церкву. Вороття немає. Бо повернення до попередньої структури Київського Патріархату означає повернення назад, в ізоляцію, втрату Томосу й усіх здобутків церковної незалежності», – підкреслив Епіфаній. Читайте більше тут: https://zik.ua/news/2019/05/12/epifaniy_rozpoviv_pro_shcho_govoryv_iz_zelenskym_1569735

peredplata