До Ради проходять п’ять партій, – соцопитування

Соціологічний центр MUSTLOOK в кінці травня цього року провів соцопитування електоральних симпатій українців напередодні парламентських виборів до Верховної Ради України ІХ скликання. Результати цього дослідження публікує ІНФОРМАТОР.

Всеукраїнське телефонне опитування було проведено в період з 22 по 28 травня. Співробітниками центру MUSTLOOK було здійснено понад 16 тисяч дзвінків. З яких півтори тисячі наших співгромадян погодилися відповісти на питання про свої електоральні симпатії на майбутніх виборах до парламенту. Участь у соціологічному дослідженні брали мешканці всіх регіонів України, окрім ОРДЛО та окупованого Криму.

Понад 84% опитаних заявили про те, що прийдуть на виборчі дільниці і проголосують.

Їх електоральні симпатії  розподілилися наступним чином (серед тих, хто визначився і прийде голосувати):

“Слуга народу” – 40,6%

Європейська Солідарність (екс-БПП) – 9,4%

ВО “Батьківщина” – 9,4%

Опозиційна платформа – “За життя” – 8,1%

Радикальна партія Олега Ляшка – 5,4%

Партія “Голос” – 4,6%

“Опозиційний блок” – 3,4%

Сила і Честь – 3,3%

“Самопоміч” – 2,4%

Громадянська позиція – 2,4%

Решта політичних партій мають ще нижчу підтримку населення. Таким чином до Верховної Ради ІХ скликання потрапляє п’ять політичних проектів, що подолають прохідний бар’єр. Між ними, відповідно до норм виборчого законодавства, буде розподілено 225 мандатів (решта за мажоритарними депутатами).

Партія чинного президента отримає 125 місць,

Європейська Солідарність Петра Порошенка та “Батьківщина” – по 29,

ОБ “За життя” матиме 25,

а Радикальна партія Ляшка – 17 місць.

Нагадаємо, раніше ІНФОРМАТОР опублікував результати ґрунтовного соціологічного дослідження про електоральні симпатії українців.

Источник: https://informator.news/do-rady-prokhodyt-p-iat-partiy-sotsopytuvannia/?utm_source=push&utm_medium=gravitec&utm_campaign=push

peredplata