Сільрада на Буковині віддала комунальникові замовлень на майже 6 млн грн

Мамаївська сільська рада, що у Чернівецькій області, перерахувала без конкурсу  5,9 млн грн членам однієї родини Угренюк.

При цьому голова сім’ї також очолює комунальне підприємство, засноване цією сільрадою. Про це стало відомо з сайту закупівель Prozorro, пише Наші гроші. Львів.

Віталій Угренюк, депутат Мамаївської сільради та керівник КП «Добробут-Мамай», яке засноване цією ж сільрадою, згідно з Clarity, підписав загалом три договори на 861 тис. грн, усі – з Мамаївською сільрадою. У ролі приватного підприємця у 2018-2019 роках він ремонтував приміщення їдальні та дороги.

Мамаївська сільрада також є єдиним держзамовником для двох синів Віталія Угренюка: 20-річного Вадима та 23-річного Владислава.

Цьогоріч Вадим Угренюк підписав чотири договори на майже 675 тис. грн: поточний та капремонт доріг, водовідводу тощо. Владислав Угренюк наразі підписав лише один договір на понад 130 тис. грн на поточний ремонт дорожнього покриття.

Згідно з електронною декларацією Віталія Угренюка за 2018 рік, його зарплата в КП становила 80,6 тис. грн. Також він задекларував доходу від підприємницької діяльності в розмірі  4,76 млн грн.

Згідно з Prozorro, Мамаївська сільрада з 2016 року підписала договорів з Угренюками на майже 1,67 млн грн. Водночас з 2016-го підприємцям перерахували значно більшу суму – 5,9 млн грн.

Якщо відняти перерахунки на суму менше 50 тис. грн та договори до серпня 2016-року, коли для всіх замовників почало діяти нове законодавство про закупівлі, то виходить до 5,5 млн грн. Відтак сільська рада не опублікувала звітів про укладені договори в Prozorro на 3,8 млн грн.

Нагадаємо, згідно із ЗУ «Про публічні закупівлі», у разі здійснення закупівель товарів, робіт і послуг шляхом укладення прямих договорів на суми, які дорівнюють або перевищують 50 тис. грн, замовники обов’язково оприлюднюють звіти в системі електронних закупівель.

peredplata