Літун з Боян

За порушення правил міжнародних польотів судитимуть буковинця

 

Прокуратура Чернівецької області затвердила та передала до суду обвинувальний акт відносно 26-річного мешканця Новоселицького району за фактом вчинення ним кримінальних правопорушень, передбачених ст.334 (порушення правил міжнародних польотів) та ч.2 ст.15, ст.334 (замах на порушення правил міжнародних польотів)Кримінального кодексу України.

Встановлено, що 06.09.2019, близько першої години ночі,  обвинувачений, в порушення Правил польотів цивільних повітряних суден у повітряному просторі України, без відповідного дозволу Державіаслужби України та без надання диспетчерським органам обслуговування повітряного руху плану польоту, здійснив зліт на повітряному судні типу «мотопараплан» без реєстраційних номерів,  на якому перетнув українсько-румунський кордон. Після польоту, повернувся до повітряного простору України.

11 вересня чоловік знову намагався здійснити несанкціонований політ, однак, у зв’язку із сильним вітром, не зміг здійснити вліт у повітряний простір Румунії, тому розвернув літальний апарат і повернувся на ділянку зльоту, розташовану в селі Бояни Новоселицького району Чернівецької області, де і був затриманий військовослужбовцями Чернівецького прикордонного загону Державної прикордонної служби України.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні, яке  здійснював слідчий відділ УСБУ  Чернівецькій області, завершено.

Кримінальне провадження з обвинувальним актом скеровано до суду для розгляду по суті.

 

 

Пресслужба прокуратури Чернівецької області

peredplata