Суд покарав екс-поліцейського за жорстоке побиття чоловіка в центрі Чернівців

У Чернівцях суд оштрафував колишнього співробітника поліції, який посеред вулиці побив чоловіка.

Як зазначається у судовому вироку, який оприлюднено в єдиному реєстрі судових рішень, інцидент стався у жовтні 2018 року, пише molbuk.ua

Зазначається, що конфлікт між двома особами виникло через паркування автомобілів поблизу юридичного факультету ЧНУ. Правоохоронець припаркував своє авто BMW з іноземними номерами, поруч з ним припаркувався постраждалий.

Пізніше на місці пригоди виникли словесні суперечки, після яких правоохоронець наніс постраждалому декілька ударів кулаком у область обличчя. Після того, як потерпілий зігнувся, правоохоронець повалив його спиною на землю й продовжив наносити удари.

Від отриманих ударів і ушкоджень потерпілий втратив свідомість, проте правоохоронець продовжив бити свою жертву. Пізніше він кинув чоловіка на тротуар і наніс удар ногою в область голови потерпілого.

Згодом на місце пригоди почали підходити перехожі, які закликали правоохоронця припинити побиття. Він припинив бити свою жертву, сів у власний автомобіль та покинув місце інциденту.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав частково. Він зазначив, що намагався відшкодувати шкоду, однак потерпілий відмовляється йти на контакт. Також він сказав, що позов у частині моральної шкоди визнає на суму 5000 гривень, а про вчинене шкодує і розкаюється.

Шевченківський районний суд визнав правоохоронця винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 296 КК України та призначив йому покарання у вигляді штрафу в розмірі 17 тисяч гривень в дохід держави.

Також суд стягнув з обвинуваченого на користь постраждалого матеріальну шкоду в розмірі 7051 грн, а також моральну шкоду в розмірі 20 тисяч гривень.

peredplata