На Буковині поліція викрила злочинну групу вимагачів зі Львівщини

Представляючись громадськими діячами, що протидіють організованій злочинності, п’ятеро жителів Львівської області вимагали у буковинця 30 тисяч доларів США. За такі протиправні дії їм загрожує до семи років позбавлення волі.

Співробітники Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області спільно з оперативниками обласного управління Департаменту стратегічних розслідувань НПУ під процесуальним керівництвом прокуратури Чернівецької області задокументували кримінальну діяльність групи чоловіків, які вимагали гроші у жителя Буковини.

Зокрема, поліцейські з’ясували: 13-го січня п’ятеро невідомих чоловіків застосували фізичне насильство до 28-річного буковинця та вимагали повернути неіснуючий борг у розмірі 30 тисяч доларів США. При цьому, нападники представилися членами громадської організації, що бореться з організованою злочинністю.

У разі несплати зазначеної суми, зловмисники погрожували потерпілому та його родині фізичною розправою і знищенням майна.

Утримуючи чоловіка у своєму автомобілі, правопорушники змусили його віддати кредитну карту, з якої пізніше зняли 40 тисяч гривень. Потім нападники викинули потерпілого з автомобіля та погрозами наказали шукати решту грошей для повернення неіснуючого боргу.

За вказаним фактом слідчі обласного управління Нацполіції розпочали кримінальне провадження за ознаками частини 2 статті 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України.

Співробітники поліції встановили автомобіль зловмисників і його місцезнаходження. Залучивши спецпідрозділ «КОРД», поліцейські зупинили двох із нападників, коли ті намагалися виїхати з Чернівецької області. Під час обшуку в салоні транспортного засобу правоохоронці вилучили речові докази, що вказують на причетність чоловіків до злочину.

Наразі поліцейські встановлюють місце перебування інших членів злочинної групи. Проводиться досудове розслідування.

Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata