На українців чекає хвиля масових скорочень: хто першим потрапить під удар Даному наказу вже 17 років, проте про нього згадали лише сьогодні.

З’явилася інформація, що в Україні під загрозою звільнення опинилися зубні лікарі – фахівці, які на відміну від лікарів-стоматологів мають не вищу, а тільки володіють середньою спеціальною освітою. Відомо, що з квітня 2020 року їх позбавлять права лікувати пацієнтів, їм дозволять робити лише огляд в якості профілактики.

 

Про це стало відомо завдяки інформації з наказу Міністерства охорони здоров’я.

 

Стоматологи, іntalent.pro

Стоматологи, іntalent.pro
 

Відомо, що цьому наказу уже 17 років, проте про нього згадали лише сьогодні. При цьому медикам комунальні і державні медичні установи платити не збираються, про що вони вже попередили лікарів. Клініки готують людей до масових звільнень.

Відбутися вони повинні до квітня 2020 року, коли згідно з планом медичної реформи всі лікарі повинні укласти договори з Національною службою здоров’я України (НСЗУ), а медичні установи — зареєструватися там же. Зміни функціональних обов’язків не торкнуться лікарів-стоматологів з вищою освітою, які працюватимуть далі.

peredplata