Зеленський доручив Кабміну розібратися з питанням пенсіонерки, якій радили продати собаку.

Президент Володимир Зеленський доручив Уряду України розібратися із ситуацією навколо жінки, якій депутат від “Слуги народу” Євген Брагар порадив продати собаку, щоб заплатити за комунальні послуги.

Про це заявила заступниця керівника Офісу Президента Юлія Ковалів в ефірі ток-шоу “Свобода слова”, передає Цензор.НЕТ із посиланням на УНН.

“Ситуація, яка сталася з одним із депутатів “Слуги народу” в п’ятницю на ефірі.

Насамперед я хочу вибачитися від нас усіх за такі необачні слова депутата.

Власне, ще у п’ятницю президент доручив уряду розібратися з конкретним питанням пані Любові з Кіровоградської області. І сьогодні ми отримали інформацію про безпосередньо і платіжки, які платить це домогосподарство, ця сім’я за комунальні послуги, і субсидії, які вона отримує.

За інформацією, яку сьогодні надав уряд, ця сім’я уже з початку опалювального сезону отримала монетизовану субсидію в розмірі трошки більше ніж 3,5 тис. грн, що в середньому дозволило цій сім’ї платити не більше ніж 300-350 грн на місяць за комунальні послуги (газ та електроенергію. – Ред)”, – сказала Ковалів.

Нагадаємо, раніше Оржель заявив, що українці, які не зможуть платити за газ, отримають субсидію.

Раніше спікер парламенту Дмитро Разумков заявив, що питання компетенції Брагара мають вирішувати в “Слузі народу”. Після чого партія зібралася для обрання санкцій щодо нардепа Брагара.

peredplata