Геннадій Москаль: “У Мукачево маємо спектакль”

У п’ятницю, 7 лютого, в Мукачеві сталася перестрілка, в результаті якої було поранено 2 людини. За наказом міністра внутрішніх справ Арсена Авакова в місті ввели посилені заходи безпеки. Затримано 7 жителів Закарпаття та Вінниччини, підозрювані в скоєнні злочину.

Я не знаю, хто за цим стоїть, але я знаю, що кілерів так не ловлять. Кілерів ловлять не з барабанами з Нацгвардією, КОРДом і бронетранспортерами, а ловлять в тиші. Ловлять професійні, спеціально навчені працівники, яких сьогодні, на жаль, в Міністерстві внутрішніх справ немає.

Тому ось такий маємо спектакль. Почитайте зведення. По всій Україні такі розстріли відбуваються майже кожен день. Але такої реакції на них немає ніде. Треба розкривати. Тільки хто це буде розкривати? Якщо нікому розкривати, тоді в бій ідуть бронетранспортери, КОРД, Нацгвардія. Барабанщики і оркестри ще не виграли жодного бою в умовах війни.

Що стосується затриманих, то це ліві пасажири. Якщо їх послали в Мукачево, то що вони робили в Воловецькому районі на кордоні з Львівською областю?

Там скоро пройдуть місцеві вибори. Тому місцева влада розгорнула бурхливу діяльність, звернулася в МВС, до президента, не знаю, до кого. І було організовано шоу.

Це шоу потрібно для місцевої влади, щоб показати, як здорово вони наводять порядок. А те, що не буде ніякого результату, це мало кого цікавить.

Це регіон складний, і треба до нього підходити з розумом – і в розкритті злочинів, і в інших проблемах, економічних, соціальних, мовних і тому подібних.

Але якихось сепаратистських рухів я в цьому регіоні не допускаю. Це все придумано. В Україні були і є люди, які звикли постійно з чимось боротися. Якщо нема з чим боротися, значить, треба щось придумати. А перемогти або не подолати в цій боротьбі – це вже теж нікого не цікавить.

Поставлять “ручного” начальника поліції? З’явилися ексклюзивні дані про стрілянину в Мукачево
Головне – процес боротьби. З п’ятою колоною, з сепаратистами, з угорськими та румунськими паспортами. А то, що Росія майже підпорядкувала Луганську та Донецьку області, це нікого не цікавить.

peredplata