З 1 березня  пільговики у тролейбусах, як і раніше, їздитимуть безкоштовно лише за посвідченням.

 

Поширена в окремих ЗМІ інформація про те, що з 1 березня у Чернівцях громадяни зможуть скористатися пільгою на проїзд у тролейбусі лише з «Карткою чернівчанина» не відповідає дійсності. Пільги за «Карткою чернівчанина» на проїзд надаватимуться  через сім  місяців перехідного періоду – з 1 жовтня цього року.

Про порядок  впровадження безготівкової оплати в тролейбусах з 1  березня та  запуск «Картки чернівчанина» з транспортним модулем з 1 жовтня   йшлося на нараді, яку 14 лютого провів міський голова Олексій Каспрук.

Перед тролейбусним управлінням поставлено завдання 1 березня забезпечити у кожному тролейбусі, який вийде на маршрут, наявність  мобільного або стаціонарного валідатора, що дасть можливість безготівково оплатити проїзд банківською чи транспортною карткою вартістю 4 гривні. До 1 березня кондуктора пройдуть інструктаж щодо забезпечення доступу та сприяння   пасажирам  для проведення  безготівкової оплати  проїзду.  У ніч на 1 березня усі  валідатори  в тролейбусному депо будуть перепрограмовані на нові тарифи на проїзд.

Перші 10 тисяч транспортних карток з 8–ма поїздками будуть реалізовувати кондуктора у тролейбусах. Вартість такої картки буде 50 гривень.  Поповнити їх можна буде в терміналах, розташованих на зупинках громадського транспорту.

  Студенти зможуть оплачувати проїзд  вартістю 3 гривні , як готівкою, так і безготівково за допомогою банківської картки чи іншого платіжного засобу.

Пенсіонери, інші категорії пільговиків, зможуть скористатися пільговим безкоштовним проїздом у тролейбусах, як і раніше, при наявності  посвідчення. Для учнів вартість проїзду становитиме 1 гривню, оплатити його можна буде готівкою або, якщо учня супроводжують батьки,  банківською карткою. З 1 жовтня пільги на проїзд у тролейбусах учням надаватимуться за наявності спеціальної транспортної картки.

«Картку чернівчанина», соціальну транспортну картку громадянам пільгових категорій  видаватимуть у відділеннях Ощадбану, ЦНАПі , або  інших пунктах, визначених департаментом праці та соціального захисту міської ради. Про перелік документів, необхідних для оформлення Картки чернівчанина з транспортним модулем, адреси та графіки їх  оформлення буде повідомлено додатково.

peredplata