Суд залишив Івана Мунтяна на посаді голови Чернівецької облради

Детектив і прокурор просили суд відсторонити Мунтяна від посади на два місяці.

Суд залишив на посаді голову Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 18 лютого ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє “Слово і Діло” з посиланням на САП. Детектив і прокурор просили суд відсторонити Мунтяна від посади на два місяці, оскільки той може її нібито використати для перешкоджання слідству. Зокрема, підозрюваний нібито може незаконно впливати на свідків у справі; знищити, спотворити або приховати речі та документи, важливі для слідства.

Вивчивши клопотання, слідчий суддя Тимур Хамзін відмовив у його задоволенні. Нагадаємо, що за даними слідства, голова Чернівецької обласної ради у липні 2019 року висловив прохання одному з підприємців Чернівецької області надати йому 400 тис. дол. США неправомірної вигоди за сприяння у передачі в оренду оздоровчого комплексу.

Слідство задокументувало, що впродовж серпня-жовтня 2019 року голова Чернівецької облради одержав від підприємця частину коштів у розмірі 180 тис. дол. США. Розслідування наведених фактів детективи НАБУ здійснюють із серпня 2019 року. Сьогодні, 18 лютого голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян, вніс призначену судом заставу у 10 мільйонів гривень.  

Джерело: https://acc.cv.ua/news/chernivtsi/sud-zalishiv-ivana-muntyana-na-posadi-golovi-cherniveckoyi-oblradi-55066?fbclid=IwAR2PZN54Wg3Xh6M88rY5UmblXWisl8wPf_9aMrAqgiljNEq8la_AMF4d5Qw. Сайт http://acc.cv.ua/

peredplata