На Буковині поліція викрила незаконні операції валютників

18-го лютого, поліцейські задокументували шість фактів незаконного обігу валюти. Відносно порушників складено адміністративні протоколи. Також у них вилучено гроші, здобуті протиправним шляхом, у сумі, еквівалентній майже 73 тисяч гривень.

Здійснюючи протидію нелегальному обігу валюти, поліцейські щоденно відпрацьовують територію області для припинення діяльності підпільних конвертаційних центрів, а також осіб, які надають послуги з обміну валюти.

Співробітники Шевченківського та Садгірського відділень, а також Кіцманського відділу поліції задокументували на своїх територіях обслуговування по два факти незаконного обігу валюти. Порушники здійснювали обмін валют поблизу ринків, автостанцій та інших місцях масового скупчення людей.

Поліцейські вилучили у зловмисників понад 36 тисяч гривень, 770 євро та 530 доларів США. Відносно них складено адміністративні протоколи за статтею 162 (Порушення правил про валютні операції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Загалом, упродовж двох тижнів, буковинські поліцейські задокументували 32 факти незаконного обігу валют. У правопорушників вилучено кошти в національній та іноземній валюті в сумі, еквівалентній майже 85 тисяч гривень.

Поліція нагадує, що незаконні скуповування, продаж, обмін, використання валютних цінностей як засобу платежу або як застави – тягнуть за собою попередження або накладення штрафу від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією валютних цінностей.

Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

peredplata