Австрія: За вихід на вулицю – штраф понад €2000

Уряд Австрії ухвалив додатковий пакет заходів, спрямованих на обмеження поширення Covid-19. Ці заходи передбачають, зокрема, вихід на вулицю лише за необхідності та повну заборону зібрань.

Про це повідомляє Укрінформ.

Забезпечення населення продуктами харчування покладено на супермаркети та служби доставки, які продовжують свою роботу.

Також з понеділка мають бути закриті усі магазини, які торгують товарами, що не є необхідними для повсякденного життя.

Закриваються й усі спортивні, ігрові майданчики та інші майданчики громадського використання.

Крім того, на вулицю варто виходити у трьох випадках: по невідкладній професійній роботі, за продуктами чи в аптеку, або для допомоги іншим людям (які, наприклад, не можуть самі купити собі продукти та ліки).

Якщо ж хтось дуже хоче вийти прогулятися, то це потрібно робити лише по одному, або з особами, з якими спільно проживаєш у квартирі (приватному будинку).

 

З понеділка дотримання цих обмежень контролюватиме поліція.

Згідно з поясненням федеральної канцелярії, якщо поліцейські зустрічатимуть групу осіб, то порекомендують їм “розійтися”. Так відбуватиметься вже у неділю, а з понеділка можливе накладення адміністративних штрафів щодо таких порушень у розмірі до 2180 євро. Те ж саме стосується і порушення заборони щодо використання спортивних та ігрових майданчиків – тут адмінштраф може бути в розмірі до 3600 євро.

При цьому у федеральній землі Тіроль, що на кордоні з Італією і де зафіксовано вже понад 200 випадків зараження коронавірусом, введено де-факто комендантську годину. Мешканцям дозволяється виходити з дому лише у випадку надзвичайної ситуації, для купівлі продуктів чи ліків, або ж на невідкладну професійну роботу. Обмеження на пересування діє з 15 березня і триватиме щонайменше тиждень.

 

Федеральний канцлер Австрії Себастіан Курц також анонсував, що надалі планується “обмеження свободи пересування в громадському просторі країни”.

Разом з цим, з огляду на поширення коронавірусу в Австрії призупинено демобілізацію військовослужбовців строкової та альтернативної цивільної служби. Більше того, мобілізації підлягають громадяни, які протягом останніх 5 років проходили альтернативну цивільну службу.

За останніми даними онлайн-карти поширення Covid-19 від Дослідницького центру системних наук та інженерії Університету Джонса Гопкінса, у Австрії підтверджено 655 випадків зараження коронавірусом, 1 людина померла, 6 – одужали.

peredplata