Мережа “АТБ” попередила про підвищення цін на продукти через карантин: подробиці У супермаркетах Києва полиці порожніють дуже швидко.

З початком карантину українці масово кинулися в магазини, і продукти почали дорожчати. У мережі супермаркетів АТБ офіційно оголосили про підвищення цін на продукти та товари першої необхідності.

Про це йдеться в прес-релізі АТБ, передає НАРОДНА ПРАВДА.

“Така ситуація пов’язана зі стрімким зростанням закупівельних цін від постачальників не тільки для торгової мережі АТБ, але і для всіх операторів українського ринку роздрібної торгівлі. Зокрема, продукти так званого борщового набору (картопля, капуста, цибуля, морква) подорожчали на 35-128%, цукор-на 8%, макаронні вироби-на 9,5%, пшенична крупа на 11%, гречка на 51%, борошно – 5%, яйця – 6%. Підвищення вартості товарів постачальники пояснюють значним зростанням витрат виробництва, пов’язаних з ухваленими карантинними заходами. А саме – заборонами і обмеженнями на перебування великої кількості працівників в одному приміщенні, транспортними проблемами тощо”, – йдеться в прес-релізі компанії.

Як відомо, у зв’язку з карантином, 18 березня мережа супермаркетів АТБ запровадила обмеження на продаж товарів в одні руки. Одна людина може придбати до 12 пляшок пива, води та інших напоїв. Всі інші товари продаються в кількості до п’яти штук або кг в одні руки.

Крім цього в Києві деякі мережі українських супермаркетів скоротили час роботи своїх магазинів через перебої у графіку громадського транспорту під час карантину.

Також, нещодавно Міністерство соціальної політики спільно з КМДА та обласними адміністраціями на період карантину запустило проект із забезпечення вразливих верств населення безкоштовними продуктами.

peredplata