Карантин. 29.03.2020

 

Сьогодні Україна перейшла на літній час.  У нас таким чином вкрали з останньої доби 1 годину. І ми знову не змогли відірватися від московського часу. Не можемо перейти на європейський. Так і живемо вже майже 30 років. Ні туди, ні сюди!

Ще й поїзд з Москви раненько до Києва прибув. Він привіз 700 українців. Тих, хто вчасно не встиг виїхати (чи не хотів, як Маруф – П.К.)

 У цьому поїзді у вагоні №15 в’їхала в Україну артистка Маруф. Вона давала концерти у Москві. І не хотіла їх відміняти тоді, коли Україна повертала своїх блудних синів і дочок додому. Потім у соцмережах без пам’яті паплюжила наше консульство мовою країни-агресора, де виступала з концертом українська співачка, вона писала:

  • Я просто в шоке! Дозванивалась в украинское консульство, чтобы мне объяснили, как добраться домой, и это наиболее “конченное” консульство, которое может быть. Девушка-оператор просто сбрасывает, даже не берут трубку. Почему в других странах своих граждан защищаются , а в нашей ж * пу вытирают. Это похоже на предвзятое отношение к гражданам Украины, которые находятся в России. И б *** ть, у меня такой паспорт, как у вас, и такие же права мне гарантированные Конституцией, как и вам . Если вы не можете работать нормально, то не работайте. И дело не в том, что я возмущаюсь, чтобы мне вернули домой. Я просто звоню, как обычный человек, чтобы узнать, когда можно вернуться, а мне не предоставляют информацию

 Далі – ненормативна лексика та сороміцькі слова, теж російською.

Спільнота соцмереж засудила Маруф за її висловлювання. Мовляв, якщо їй концерт у Москві вигідний і важливий, то нехай там і залишається.

Прибулий потяг із Москви назвали «чумним». І заходи безпеки влаштували, як на зустрічах Брежнєва в часи СССР десь у глухому аулі Середньої Азії. На вокзал не допускали журналістів і зустрічаючих. У якийсь момент здалося, що приїхали Азаров з Януковичем. З огляду на те, що робиться в Україні в останні дні, приїзд втікачів з партії регіонів не виключається.

Далі журналісти запропонували не тільки перевірити температуру тіла кожного пасажира «чумного» потягу, а й поставити кожному питання: «Чий Крим?» Того, хто засумнівається, що Крим – український, відправити назад до Москви.

Київ не вітав тих, хто приїхав до столиці «чумним потягом». Тільки «бомбили-кукурузники» ( так називають приватних таксистів)  у радісному передчутті очікували пасажирів. Вони сподівалися на добрий куш від поїздки. І, напевне, сподівання їхні таки справдилися. Бо нема вже чим по Києву їздити.

… А у  Чернівцях сонце і тепло. Люди трохи оговталися після першої хвилі страху перед коронавірусом. Повиходили з хат і … зникли. Хто у лісі шашлики смажив, хто на дачі картоплю садив. За цими заняттями на два дні трохи «призабулася» проблема. Але нікуди вона не поділася. Вже майже 500 хворих в Україні. В області досі ні мер, ні голова ОДА не спроможні визначити кількість заражених. Вони щовечора щось белькочуть у ФБ. А користі з їхнього белькотання як з цапа молока.

Кількох хворих виписали з інфекційного відділення. Але за це вже не давали грамоту головному лікарю і не претендували на внесення до «Книги рекордів України».

Прийшла з лікарні додому й жителька села Колінківців, котра заразила вірусом своїх дітей, онуків та добрий десяток односельців й жителів сусідніх  сіл Топорівці, Грозинці і Бочківці. Вона на початку березня приїхала додому з Італії. Вся така крута, зарозуміла і… активна.

З перших днів удома замість того, аби самоізолюватися, стала активісткою і почала виступати за створення ОТГ з центром у Колінківцях. Виступала на мітингах, ходила по хатах, їздила у Чернівці на пікети під стінами ОДА.

Тепер її активність людям боком виходить. Щоправда, й ця активістка зрозуміла, що накоїла. Тому у соцмережах просить вибачення у односельців та сусідів.

Її негативний приклад мусить послужити добрим уроком для інших заробітчан, котрі повернулись додому з країн, де вирує коронавірус. Аби не було так, як у Колінківцях чи Чорткові Тернопільської області. Там взагалі приїхали з Італії заробітчани і влаштували велике застілля для родини, друзів, сусідів. Чим закінчуються такі застілля і контакти, може на власному прикладі засвідчити пані Єлизавета з Колінківців.

Не будьте такими, як ця пані Єлизавета!

На Тернопіллі масово захворіли медики. Тільки у Монастирському районі 24 працівники лікарні заразилися коронавірусом. З них 7 лікарів, 11 медсестер, 6 молодших медсестер. Напевне, вони не дотримувалися всіх вимог захисту та догляду за хворими. Знову ж таки, це суворі уроки  для нас усіх. І зайве нагадування  про те, яку важливу і небезпечну місію сьогодні несуть медики всього світу.

Тож шануймо їх!

І щовечора о 20-й дякуймо аплодисментами за їхню працю і ризик.

(Далі буде)

Петро Кобевко

peredplata