Цікаво, коли посипиться фракція “Слуга народу”? Чи вже посипалась?

Наш власний кореспондент у Брюсселі Ростислав Демчук передає:

 А так захоплююче і блискуче все починалось…

Якщо чесно, думав, що президент бодай відсторонить Андрія Єрмака від виконання обов’язків на час розслідування… Однак Bолодимир Зеленський у цьому питанні проявив себе дуже принципово і вирішив залишити все як є. Під час зустрічі з малою фракцією “Слуги народу”, її керівниками та головами комітетів від “Слуги народу”, Зеленський заявив що, по-перше, Андрій Єрмак “був і є його другом”. По-друге, Гео Лероса, який оприлюднив оперативні записи Служби безпеки України, глава держави назвав аферистом. І, по-третє, президент наголосив: “Я ні в кого нічого не брав”.

Що стосується Андрія Єрмака, який також брав участь у зустрічі, то він назвав себе “щитом президента”, заявивши, що нападки спрямовані не проти нього, а проти самого Володимира Зеленського.

“Я знаю, що на моє місце мітять. Я б пішов, але зараз потрібно рятувати країну”, – нахабно резюмував Андрій Єрмак.

Тим часом фракція “Слуга народу” зробила свою офіційну заяву:

“Наша політична сила йшла на дочасні парламентські вибори з тими самими намірами, що й Президент Володимир Зеленський, – побороти корупцію та брехню можновладців. Шлях до цього – нульова толерантність до будь-яких корупційних дій і неправди, з яких би кабінетів вона не виходила”,- зазначається у заяві.

“Ми заявляємо про неприпустимість будь-якого тиску під час слідства на учасників цієї ситуації з боку правоохоронних та антикорупційних органів, посадових осіб органів державної влади. Слідство має бути об’єктивним, неупередженим і повинне надати остаточні відповіді на питання, які сьогодні є у народних депутатів, громадськості та всього українського народу”, – йдеться у документі.

“У разі встановлення факту корупційних діянь або інших злочинів всі винні мають бути покарані відповідно до закону, незалежно від звань, посад, родинних зв’язків та наближеності до влади” , – наголошено у заяві.

Подробиці за цими джерелами:
1).
https://dt.ua/…/zelenskiy-obgovoriv-z-maloyu-frakciyeyu-slu…

2). https://www.facebook.com/sluganarodu.official/posts/826526911186643

На зустрічі деякі учасники були присутні особисто, деякі – в режимі онлайн.

 
 

peredplata