Карантин в Україні завершать в середині травня: “слуга народу” зробив заяву.

 

Корнієнко вважає, що українська влада краще приготувалася до епідемії, ніж європейські країни

Карантин в Україні завершать в середині травня: “слуга народу” зробив заяву
Автор Кравченко Станіслав 
 

В Україні значно посилили карантин через коронавірус – вже з 6 квітня починають діяти більш суворі обмежувальні заходи, які передбачають певні заборони для громадян. У нинішньому вигляді карантин в Україні може закінчитися в середині травня. 

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це розповів  у інтерв’ю РБК-Україна глава партії “Слуга народу” й перший заступник голови фракції СН у парламенті Олександр Корнієнко.

За словами політика, поки це неофіційна інформація, а його особисте відчуття  і прогноз.

“Це скоріше інтуїтивно, бачачи динаміку й те, що карантинні заходи діють – у нас поки що трохи більш полога крива захворюваності, порівнюючи з іншими європейськими країнами”, – зазначив він.

За словами Корнієнка, з огляду на те, що в Україні епідемія коронавірусу почалася пізніше, ніж в інших країнах, влада краще підготувалася до карантинних заходів.

“Тому є такі обережні надії, що приблизно в середині травня все це закінчиться”, – додав політик.

Нагадаємо, в Україні значно посилили карантин через коронавірус – вже з 6 квітня почали діяти більш суворі обмежувальні заходи, які передбачають певні заборони для громадян.

Нагадаємо також,  раніше головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що хворі, які проходять лікування від COVID-19 вдома, не мають права виходити надвір взагалі, а люди, які перебувають на самоізоляції, можуть покинути свої помешкання, але не частіше двох разів на тиждень.

peredplata