Півтори сотні медпрацівників звільнилися з лікарень Буковини з початку березня

Протягом березня-квітня з лікарень Чернівецької області, в яких приймають інфікованих COVID-19, звільнився 161 медпрацівник. З них – 29 лікарів.

Такі дані опубліковані в інтерв’ю голови Чернівецької ОДА Сергія Осачука виданню “Лівий берег”.

Найбільше медпрацівників (лікарів, медсестер та санітарок) звільнились з Чернівецької міської лікарні №1 — 37: десятеро лікарів, 10 медсестер, 15 санітарок і двоє інших працівників. На другому місці за кількістю звільненого медперсоналу – обласна лікарня, де пішли четверо лікарів, 11 медсестер та 9 інших працівників. Трійку замикає обласна дитяча лікарня – там звільнились 14 медсестер і 7 санітарок.

Найменше звільнень – у Кіцманській райлікарні – двоє.

На запитання журналістки про те, чи є нестача лікарів і як її компенсовують, Сергій Осачук відповів, що лікарні співпрацюють з медичним університетом, з кафедрою інфекційних хвороб, перепрофільовуються педіатри.

“Чернівецька область була однією з областей України, де за влаштування на роботу в лікарні раніше треба було платити хабарі. Це була тема для бізнесу, для чиновників, продавали ставки, пів-ставки, чверть ставки… Справа в тому, що в нас – дуже потужний медичний університет, найвища в Україні концентрація лікарів на душу населення. І не кожен міг собі дозволити заплатити $20-40 тис, щоб піти працювати. А тепер, коли звільняється місце, люди з радістю влаштовуються на роботу. Це – “золотий” час”, – сказав чиновник.

Нагадаємо, в Чернівецькій області станом на 21 квітня було виявлено 167 працівників медичних закладів з Covid-19.

Півтори сотні медпрацівників звільнилися з лікарень Буковини з початку березня
Півтори сотні медпрацівників звільнилися з лікарень Буковини з початку березня

Дані надані пресслужбою Чернівецької ОДА

peredplata