Підприємцям, які мають дітей віком до 10 років виплатять допомогу. Які документи потрібно подати і куди

Урядом, 22 квітня 2020 р., прийнято рішення про призначення допомоги на період карантину та на один місяць після дати його відміни фізичним особам-підприємцям, які мають дітей віком до 10-ти років. Дане рішення поширюється тільки на фізичних осіб-підприємців, які належать до першої і другої групи платників єдиного податку та сплачували єдиний соціальний внесок.           

Допомога на дітей надається одному з батьків дитини, опікуну, на кожну дитину до досягнення нею 10-ти річного віку (включно) з місяця звернення і виплачується щомісячно за повний місяць.          

Розмір допомоги для дітей віком до 6-ти років складає 1779 грн.,

віком від 6-ти до 10-ти років – 2218 грн. (прожитковий мінімум, встановлений для дітей відповідних вікових груп станом на 01 січня 2020 р.)          

На дітей, на яких виплачується компенсація послуги «муніципальна няня» допомога не призначається.          

Документи на предмет призначення допомоги фізичні особи-підприємці в управління соціального захисту населення за місцем проживання можуть направити поштовим зв`язком, а саме: заяву одного з батьків дитини або опікуна (роздруковується за посиланням https//dszn. smv.gov.ua/blanki-zayavi-ta-deklaratsiyi-dlya-sot sialnoyi-dopomogi/); копію свідоцтва про народження дітей віком до 10-ти років;     

–  довідку з Пенсійного фонду України про сплату  Єдиного внеску  на загальнообов`язкове державне соціальне страхування (індивідуальні відомості про застраховану особу за формою ОК-7);      

–  копію документа, що підтверджує право на постійне проживання в Україні( для осіб без громадянства та іноземців).         

 Документи можна подати в електронній формі з накладенням кваліфікованого електронного підпису після запровадження відповідної опції на сайті Мінсоцполітики України.  

peredplata