З  початку року  984 буковинці скористалися веб-порталом «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану»

Про це інформує Південно-Західне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м.Івано-Франківськ).

Зручно, швидко і без черг. Понад 4 000 громадян звернулися до Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції через  веб-портал «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану» з початку року. Зокрема, в Івано-Франківській області звернувся 661 громадянин, у Закарпатській надійшло 1232 звернення, на Тернопільщині звернувся 1261 громадянин та на Буковині надійшло 984 звернення.

Нагадаємо, з початку карантинних заходів, прийом громадян у відділах ДРАЦС має певні особливості.  Записатися на прийом у відділи можна онлайн – за допомогою веб-порталу «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану»https://dracs.minjust.gov.ua/.  У  березні та квітні такою можливістю скористалися понад 400 буковинців.

У разінеможливості подати заяву через вебпортал (у тому числі з накладенням кваліфікованих електронних підписів), прийом громадян здійснюється за попереднім записом по телефону відділу державної реєстрації актів цивільного стану. Телефони та адреси відділів ДРАЦС Чернівецької області – за https://pzmrujust.gov.ua/struktura/pidvidomchi-orhany-ta-ustanovy/59-viddily-derzhavnoi-reiestratsii-aktiv-tsyvilnoho-stanu/65-viddily-derzhavnoi-reiestratsii-aktiv-tsyvilnoho-stanu

Проконсультуватися також можна за телефонами відділу ДРАЦС у Чернівецькій області (0372) 57-35-12, 52-53-25, електронна адреса – vcs@cv.drsu.gov.ua

Прийом громадян проводиться за наявності у них індивідуальних засобів захисту – масок або респіраторів.

 

peredplata