Ковток морського повітря вартістю у 300 Євро.

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Блюсселя:
-Пляжі курортних міст Бельгії зачиняють через масові безпорядки, хаос і бійки з поліцією
Причиною усього цього стали санітарні маски. Погодьтесь, загоряти на березі моря в масці – це нонсенс. А задоволення покупатись у сонячних променях без маски біля моря обходиться (не мало, не багато) майже у 300 Євро.
Не оминула ця халепа і мене! Це сталося у бельгйському курортному місті Бланкенберге. Уранці затарився фруктами, холодним пивом і мирно повертаюсь до свого готелю. Йду через скверик… Скверик цілком безлюдний. Ху-ух…, – думаю, – сяду на хвильку, перепочину і хапну свіжого повітря. Спустив маску на підборіддя, набрав повні легені духмяного аромату… не встиг видихнути, навіть оком не вспів кліпнути, як біля мене вже стояли роверист і роверистка, довгонога засмагла блондинка у поліцейській формі. Спитали документи, мовчки виписали штраф на 250 Євро і поїхали собі далі… на полювання мені подібних. Мої аргументи, що дуже душно, спека 35 градусів, довкола жодної людини і я ні для кого не є загрозою залишились непочутими. Як мені у той момент закортіло довбанути по мордяці отого зухвалого поліцейського. Сука! Мабуть, усі поліцейські світу мають у душі щось садистське, нелюдське.
Бажання вгатити по мармизі поліцейського було таким щирим та потужним, що воно донеслося аж у темні підземелля Хтивого. Учора на пляжах міст Бланкенберге, Кнокке відбулось справжнє побоїще поліцейських, які вирішили штрафувати пляжних волейболістів, футболістів, тих, хто грав у бадмінтон, бігав з повітряними зміями.., бо вони були без масок. Прибуло 10, чи 20 нарядів поліції. Але сили були нерівні. Поліцейським надавали добрячих тумаків. У них летів пісок, лежаки, парасолі…, їх фігачили дошками для серфінгу…
Сьогодні власник готелю повернув нам кошти за одну ніч й проклинав поліцію і місцеву владу. До полудня пляжі, готелі, кафе, ресторани, крамниці… Бланкенберге і Кнокке вимерли. Знову HORECA банкрутує. П’ять-шість секторів сервісного бізнесу підуть голими-босими по світу. І усе через оту кляту санітарну маску.
Ми та багато інших туристів переїхали у Остенде!
А завтра йду у суд та прокуратуру оскаржувати мій штраф за ковток свіжого повтря. Літо, відпустка, робити нічого. Розважусь тяганиною у судах.
Зображення може містити: океан, небо та надворі
 
 
 

peredplata