НА БУКОВИНІ ПРИКОРДОННИКИ ЗАТРИМАЛИ КОНТРАБАНДИСТА-ВТІКАЧА ТА ВИЯВИЛИ ТЕПЛОВІЗОР ПАЧКАРІВ

У Путильському районі, що на Буковині прикордонники затримали пачкаря, який разом зі спільником намагався переправити 2 тисячі пачок сигарет.

Правопорушників, вчора під вечір, неподалік кордону з Румунією виявив прикордонний наряд відділу «Селятин». З появою прикордонного наряду, за 50 метрів до держрубежу, «горе-бізнесмени» покинули свої ноші та вдалися до втечі. Під час переслідування буковинців прикордонникам довелося здійснити ряд попереджувальних пострілів у повітря, а згодом затримати одного з втікачів. Ним виявився мешканець прикордоння про те, у чоловіка жодних документів не було.

За спробу порушення державного кордону прикордонники притягнули його до адміністративної відповідальності та направили матеріали до суду.

Щодо виявлених сигарет «Marlboro» та «Ashima», останні без марок акцизного податку України, то їх вилучено і незабаром буде передано співробітникам ДФС.

Варто сказати, що в ніч з 8 на 9 вересня прикордонниками цього підрозділу була виявлена ще одна група пачкарів. Однак, їх затримати не вдалося у зв’язку зі значною відстанню до правопорушників. Втікаючи від прикордонників правопорушники загуби малий переносний телевізор. Такі оптичні засоби пачкарі використовують для виявлення прикордонних нарядів в темну пору доби, а також для переміщення контрабанди.

Пресслужба Чернівецького прикордонного загону.

peredplata