На Буковині судитимуть працівника поліції за вчинення смертельної ДТП

Чернівецькою обласною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт відносно працівника поліції за фактом порушення ним правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 КК України).

За даними слідства, 24 лютого 2019 року, поліцейський сектору реагування патрульної поліції №1 Вижницького відділення поліції порушив правила дорожнього руху, внаслідок чого виїхав за межі проїзної частини дороги в кювет та зіштовхнувся із деревом.

Автопригода трапилась в  в смт Берегомет Вижницького району. Окрім водія, в транспортному засобі перебувало 4 осіб.

Внаслідок вказаної дорожньо-транспортної пригоди 25-річний пасажир загинув, інші – отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими територіального управління ДБР, розташованого у місті  Хмельницькому, за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернівецької обласної прокуратури.

peredplata