На Буковині судитимуть злочинну групу за привласнення бюджетних коштів

Чернівецькою обласною прокуратурою  скеровано до суду обвинувальний акт відносно чотирьох членів організованої злочинної групи за фактом привласнення бюджетних коштів, призначених для ремонту доріг (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 366,  ч. 4 ст. 358 КК України).

За даними слідства,  в 2017 році одна із сільських рад області уклала договір з підрядником про капітальний ремонт дороги на загальну суму понад 1 мільйон гривень. У листопаді 2018 року згідно з актом виконаних робіт підрядникам перераховано обумовлену в умовах договору суму, хоча фактично виконано лише 30 відсотків робіт.

Бюджетні кошти, привласнені через завищення обсягів виконаних робіт, у сумі 700 тис. грн представники підрядника розподілили між собою.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювалось Головним управління Національної поліції в Чернівецькій області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Чернівецькій області.  
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернівецької обласної прокуратури.

peredplata