Суд зобов’язав Хотинський тервиборчком зареєструвати список кандидатів від ВО «Батьківщина» до Хотинської міськради.

Чернівецький окружний адміністративний суд сьогодні повністю задовільнив адміністративний позов Чернівецької облпарторганізації ВО «Батьківщина» до Хотинської міської територіальної виборчої комісії Дністровського району Чернівецької області. Обласна «Батьківщина» просила суд визнати дії міськтервиборчкому протиправними, визнати протиправною та скасувати постанову про відмову в реєстрації списку кандидатів, і зобов’язати зареєструвати список кандидатів від ВО «Батьківщина». Обласна парторганізація ВО «Батьківщина» в суді відстояла право буковинців обирати ту партію, яку вони хочуть, а не ті, які їм намагалися підтасувати провладні представники виборчих комісій.

Дослідивши наявні матеріали, всебічно та повно з’ясувавши всі обставини справи, об’єктивно оцінивши докази, суд дійшов висновків і вирішив:

«Визнати протиправними дії Хотинської міської територіальної виборчої комісії Дністровського району Чернівецької області щодо відмови в реєстрації кандидатів у депутати Хотинської міської ради, включених до єдиного та територіальних виборчих списків кандидатів у депутати Чернівецької обласної партійної організації ВО «Батьківщина», на перших виборах депутатів Хотинської міської ради Дністровського району Чернівецької області 25 жовтня 2020 року.

Визнати протиправною та скасувати постанову Хотинської міської територіальної виборчої комісії Дністровського району Чернівецької області від 24 вересня 2020 року №19 «Про відмову в реєстрації кандидатів у депутати Хотинської міської ради, включених до єдиного та територіального виборчих списків кандидатів у депутати Чернівецької обласної організації партії ВО «Батьківщина» (25 кандидатів у депутати)».

Зобовязати Хотинську міську територіальну виборчу комісію Дністровського району Чернівецької області зареєструвати кандидатів у депутати Хотинської міської ради, включених до єдиного і територіальних виборчих списків кандидатів в депутати Чернівецької обласної партійної організації  ВО «Батьківщина», висунутих на ІІ етапі XVIII звітно-виборної конференції цієї організації партії 20 вересня 2020 року.

Стягнути з Хотинської міської територіальної виборчої комісії Дністровського району Чернівецької області за рахунок її бюджетних асигнувань на користь Чернівецької обласної організації ВО «Батьківщина» судовий збір у розмірі 2102,00 грн».

пресслужба обласної організації партії ВО “Батьківщина”

peredplata