Увага! Поліцейські Буковини нагадують громадянам про відповідальність, передбачену за порушення «Дня тиші»

 

23 жовтня, останній день агітації за кандидатів на місцевих виборах. Напередодні дня голосування, 24 жовтня, настає «День тиші». У цей день законом забороняється будь-яка передвиборча агітація та проведення масових акцій (зборів, мітингів, походів, демонстрацій, пікетів) від імені партії, кандидати у депутати від якої зареєстровані у загальнодержавному окрузі, кандидатів в депутати, розповсюдження агітаційних матеріалів, а також публічні оголошення про підтримку партією чи окремими кандидатами у депутати проведення концертів, вистав, спортивних змагань, демонстрації фільмів та телепередач чи інших публічних заходів.

Відповідно до статті 212-10 Кодексу України про адміністративні порушення, здійснення передвиборної агітації поза встановленими строками карається штрафом на громадян від 30 до 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від 50 до 80 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

«День тиші» не поширюється на розповсюдження інформації щодо роз’яснення законодавчих норм, порядку голосування та запрошення, які надходять виборцям для участі у виборах.

Поліцейські цілодобово моніторять ситуацію щодо законного проведення виборчого процесу на території Буковини. Правоохоронці реагують на кожне повідомлення, пов’язане з виборами, тому закликають громадян не порушувати Закон та повідомляти про виявлені факти незаконної агітації на спецлінію лінію «102».

 

peredplata