Екзит – поли в Чернівцях

Одразу після закриття виборчих дільниць чернівчанам повідомлять дані незалежного екзит-полу, який проводитиме цього дня у місті дослідницька агенція Info Sapiens  на замовлення PGR Consulting Group LLC.
 
Про це йдеться у повідомленні на Facebook-сторінці PGR Consulting Group LLC.

 “Чернівчанам не доведеться очікувати кілька днів, аби дізнатись результати виборів, адже в неділю, одразу після закриття виборчих дільниць, ми презентуємо результати екзит-полів!

 
25 жовтня о 20:00 в прес-центрі Інформаційного агентства «Українські новини» відбудеться спільна прес-конференція нашої компанії та дослідницької агенції Info Sapiens, на якій буде представлено результати незалежного екзит полу на місцевих виборах у місті Чернівці.
 
Заступниця директора Info Sapiens Інна Волосевич презентує результати опитування виборців, які вони здійснюють на наше замовлення.
 
Он-лайн трансляція доступна за посиланням на ютьюб каналі «Українських новин» та на фейсбук сторінці компанії PGR Consulting Group LLC.
 
Також ми організуємо сигнал для місцевих інформаційних агенств в Чернівцях та всіх охочих телеканалів.
 
Запрошуємо представників національних ЗМІ на прес-конференцію. Це унікальна можливість першими довідатись хто стане мером Чернівців і яким буде фракційний склад міської ради.
 
Розв‘язка інтриги вже зовсім скоро.
 
До зустрічі 25-го жовтня он-лайн!”
 
Також результати екзит-полів о 20-ій годині в ефірі телеканалу “Україна 24” оголосить телеведучий Савік Шустер, пише Інтерфакс-Україна
 
Екзит-поли будуть проведені в рамках спільного проекту студії Савіка Шустера і телеканалу “Україна 24”. Будуть оголошені результати екзит-полів, проведених методом face to face, у 12 містах України: Київ, Харків, Одеса, Львів, Дніпро, Маріуполь, Кривий Ріг, Чернівці, Ужгород, Миколаїв, Вінниця, Черкаси.
 
Зокрема, будуть названі імена мерів, які переможуть, міста, де відбуватиметься другий тур, і партії, які подолають п’ятивідсотковий бар’єр. Для визначення явки будуть використані інструменти соціологічної компанії Liberty Report.
 
Соціологи, які проводять опитування, працюють із Савіком Шустером уже понад 10 років. Як очікується, 25 жовтня вони опитають від 40 до 60 тис. українців у всій країні: понад 1500 інтерв’юерів працюватимуть на 554 виборчих дільницях, а 70 операторів call-центру протягом дня прийматимуть дані від соціологів. Гранична похибка вибірки, що очікується, – 1,6% із довірчою ймовірністю 95% (без урахування дизайн-ефекту). 
 
Картонні коробки на виході з дільниць: як відбувається «опитування Президента»
 
Нагадаємо, у День виборів проводитиметься опитування від Президента України Володимира Зеленського. Як повідомив співрозмовник «Української правди», знайомий із процесом, інтерв’юери мають працювати поза виборчою дільницею і ні за кого не агітувати. Вони будуть у спеціальних манішках та з опломбованими урнами з надписом “5 питань від Президента”, – нагадує https://acc.cv.ua/.
 
Їм заборонено мати при собі будь-яку агітацію та перебувати на території виборчих дільниць. Вони мають опитувати громадян після того, як ті проголосують на виборах.
 
Вони працюватимуть з 8 години до 20, з можливістю 4 рази відійти на перерву у 15 хвилин. Після цього урни відвезуть у місце підрахунку голосів, невикористані бланки знищать, а на використаних підрахують голоси і складуть за результатами підрахунків протоколи. Інтерв’юери також мають бути в масках і рукавичках, якими їх забезпечать організатори. 
 
Крім того, їм надають інструкції, як поводити себе біля дільниць і реагувати на можливі провокації.

Спеціальних наметів чи інших конструкції встановлювати не планується. У разі непогоди інтерв’юери мають зайти під навіс або в приміщення, однак, за інструкцією, не заходити безпосередньо на територію дільниці.

Інтерв’юерів координують через телеграм відповідальні в районі люди. Також для них підготовлені відео- та текстові інструкції.

peredplata