Порушення карантину вихідного дня: у ресторані на Буковині святкували весілля.

У селі Станівці Глибоцького району вчора, 15 листопада, попри запровадженний карантин вихідного дня в ресторані «Гламур» влаштували весілля. Відповідне відео опублікували в Instagram акаунті Chernivtsigram.

В коментарях мешканці розходились в думках:

«А що було робити нареченим, які готувалися до цього весілля?! Наче в інших місцях не було такого скупчення людей», – написала Вероніка Мартинюк.

«Побільше робіть такого, то нас ще не скоро відкриють з такими темпами. Хтось святкує – хтось потім не зможе вилікуватися, бо в лікарні не буде місць», – написала Аліна.

Як повідомив журналістам «Чернівці.online» начальник управління громадської безпеки ГУ НП України в Чернівецькій області Святослав Кішлар, ресторан закрили і склали відповідний протокол.

«Порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України “Про захист населення від інфекційних хвороб”, іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами, – тягне за собою накладення штрафу на громадян від однієї (17 000,00 грн) до двох тисяч (34 000,00 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від двох (34 000,00 грн) до десяти тисяч (170 000,00 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян», – нагадує керівниця пресслужби ГУ НП України в Чернівецькій області Діана Козлова.

Порушення карантину вихідного дня: у ресторані на Буковині святкували весілля

peredplata