На Буковині за порушення виборчого законодавства судитимуть члена ДВК та виборця

Сторожинецька місцева прокуратура затвердила та передала до суду обвинувальний акт відносно члена дільничної виборчої комісії за надання виборчого бюлетеня, особі, яка  не мала  права його отримувати (ч.3 ст. 158-1 КК України) та виборця за отримання  виборчого бюлетеня особою, яка не має права його отримувати(ч.3 ст. 158-1 КК України).

За матеріалами слідства, встановлено, що член дільничної виборчої комісії, в день голосування, за попередньою домовленістю з виборцем,  видала останньому чотири виборчі бюлетені на ім’я його дружини. Протиправні дії чоловіка зафіксували офіційні спостерігачі під час спроби вкинути зазначені виборчі бюлетені у скриньку для голосування.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснював Сторожинецький відділ поліції ГУНП в Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Чернівецька обласна прокуратура.

peredplata