Поліцейські Буковини долучаться до розробки інтерактивної карти щодо протидії насильству

У рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» правоохоронці взяли участь у нараді щодо протидії насильству за участі заступниці міністра соціальної політики України Ольги Ревук.

Зокрема, на заході присутні обговорили необхідність посилення заходів щодо протидії насильству. Одним із кроків є створення інтерактивної карти «Мапа допомоги», на якій будуть зазначені адреси та контакти відповідних служб, які надають допомогу людям, які потерпають від насильства.

«Це започаткування, ініційоване Міністерством соціальної політики України, є правильним. Адже поліцейським відомі випадки, коли жертви насильства не зверталися по допомогу, тому що не знали, де її можна отримати. Попри це правоохоронці на офіційниіх платформах і тематичних заходах постійно нагадують буковинцям перелік відповідних служб, куди можна звернутися у випадках вчинення домашнього насильства. Ми долучимося до створення  «Мапи допомоги» для узагальнення всієї необхідної інформації», – сказав начальник Управління превентивної діяльності ГУНП в Чернівецькій області Святослав Кішлар.

Нагадаємо, в Україні з 25 листопада розпочалася акція «16 днів проти насильства». Триватиме вона до 10 грудня.

Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

 

peredplata