ЦВК зареєструвала депутатами Чернівецької міськради представників “Команди Михайлішина” та “Рідного міста”.

Сьогодні, 12 лютого, на своєму засіданні Центральна виборча комісія зареєструвала десятьох депутатів Чернівецької міської ради від політичних партій “Рідне місто” та “Команда Михайлішина”.

Відповідний відеозапис засідання розміщений на офіційному сайті ЦВК

“4 лютого надійшли скарги від двох політичних партій “Рідне місто” та “Команда Михайлішина”. У своїх скаргах керівники партій просять визнати неправомірною бездіяльність Чернівецької міської територіальної виборчої комісії стосовно не реєстрації десятьох депутатів цих політичних сил, також встановити грубе порушення Чернівецької ТВК та достроково припинити повноваження всього складу комісії”, – доповів член ЦВК Володимир Перепилюк.

У своєму поясненні, яке Чернівецька ТВК направила до ЦВК, йдеться, що у реєстрації було відмовлено через прострочення кандидатами у депутати від РМ та КМ подачі заяв на реєстрацію до ТВК, які приймалися до 30 грудня.

“Цей висновок спростовується тими документами, які є в ЦВК – копіями журналу реєстрації заяв. Вони були подані 24 грудня, вчасно. Також це підтверджується цілими низками протоколів засідання, які проводилися в грудні, про те що ці заяви були отримані й розглядалися”, – повідомив Перепилюк.

Розглянувши всі заяви та постанови, ЦВК достроково припинила повноваження всього складу Чернівецької ТВК та зареєструвала депутатами Чернівецької міської ради 10 представників політичних партій “Рідне місто” та “Команда Михайлішина”.

“ЦВК має повноваження здійснювати реєстрацію депутатів, якщо ці повноваження не реалізовано місцевою ТВК”, – сказав Володимир Перепилюк.

“За” проголосували 15 із 15 присутніх на засіданні членів ЦВК

Також ЦВК звернулася до правоохоронних органів, за фактом перешкоджання громадянам України в реалізації іхнього виборчого права.

Голова ЦВК забов’язав голову Чернівецької ТВК на найближчій сесії міськради повідомити про реєстрацію представників цих партій депутатами.

Нагадаємо, Чернівецька міська територіальна виборча комісія у новому складі втретє не змогла ухвалити рішення про реєстрацію новими депутатами міської ради 10-х кандидатів від політичних партій “Рідне місто” і “Команда Михайлішина”.

3 лютого голова ТВК Ірина Лютік вирішила перенести засідання комісії на 4 лютого, пояснивши причину перенесення засідання своїм поганим самопочуттям, і у присутності журналістів викликала швидку допомогу.

Після цього ТВК не збиралася на засідання: не було кворуму, а голова комісії була в лікарні.

peredplata