РНБО запроваджує санкції проти ще 12 контрабандистів – Зеленський

Президент Володимир Зеленський заявив, що РНБО ухвалила рішення про запровадження санкцій проти другої частини контрабандистів.

Його заяву опублікував телеканал Україна 24.

“Рада національної безпеки і оборони запроваджуватиме санкції до другої частини контрабандистів. Застосують санкції до 12… фізичних і юридичних осіб”, — уточнив Зеленський.

Подробиці і імена людей зі списку поки не відомі. Глава держави додав, що нові санкції – ще не кінець.

Раніше повідомлялося, що 2 квітня Рада національної безпеки і оборони України застосувала персональні санкції до десяти головних контрабандистів країни.

“Це – економічний тероризм проти України. За розрахунками експертів, збитки через контрабанду сягають 300 мільярдів грн, які недоотримав державний бюджет України, з них більш як 100 мільярдів – внаслідок неефективної роботи митниці. Сьогодні вперше в історії України запроваджені персональні санкції, зокрема, заблоковані активи, майно осіб, яких за аналітичними даними апарату РНБО та за даними Служби безпеки України можна назвати топ-десяткою української контрабанди”, – зазначив тоді президент.

За його словами, РНБО і надалі застосовуватиме санкції до причетних до контрабанди осіб.

До списку десяти найбільших контрабандистів України увійшли також двоє буковинців – бізнесмени Юрій Кушнір та Олександр Єрімічук. Учора президент Зеленський позбавив громадянства останнього.

Окрім того, під санкціями перебувають 9 фірм, зареєстрованих у Чернівецькій області.

Стало відомо також імена інших осіб, які потрапили під санкції:

Черкаський Олександр Юхимович

Кукоба Едуард Якович

Доронін Олег Володимирович

Мелконян Тигран Сасунікович

Полуситок Володимир Михайлович

Амінєв Денис Марселович

Сердюк Сергій Павлович

Грибанов Михайло Олександрович

Попов Андрій Юрійович

Богданов Олег Валерійович

Юрій Дворак

Сєяр Куршутов.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що РНБО ухвалила рішення про запровадження санкцій проти другої частини контрабандистів.

peredplata