На Буковині пікетують податкову: вимагають відставки Шпака

Реєстрові хабарники

На Великдень в області не впіймали жодного хабарника. Принаймні, такої інформації нема. Але у середу, зранку біля податкової адміністрації зібралися люди. Було багато молоді. Виступали виступаючі, які вимагали відставки голови фіскальної служби Віталія Шпака. Говорили про корупцію у податкових органах, про хабарі, про тиск на підприємців.

Було мало конкретики. Але багато галасу та поліції.

Хоча й пікет офіційно оголошено не було в ЗМІ. Тому мало про нього інформації. Або комусь поки що невигідно інформувати громадськість. Або це якась акція, розрахована на довший період, ніж очікується.

Нагадаємо, що тиждень перед цим газета «Час» оприлюднила факти корупції в області під рубрикою «Реєстрові хабарники». Серед інших там йшла мова й про головного митаря Буковини Віталія Шпака, якого п’ять років тому нам прислали з Вінниці. І нема на те ради.

Чимало журналістів, ЗМІ України, соцмережі останні місяці вибухнули фактами про зловживання у податковій  Чернівецької області. Також йшлося про прояви корупції, хабарництва та неправомірної вигоди. Звинувачують у цьому Шпака. Йому ставлять у вину схеми на АЗС та інші підприємства визнаного РНБО контрабандиста Юрія Кушніра, будівельні оборудки довкола фірм міських посадовців та Івана Дякона і багато інших недоведених правопорушень.

Наразі невідомо, хто організував пікет і кому це треба найбільше. Хоча прослідковується вміла рука організатора-професіонала. Це й чітко визначені вимоги, учасники виступаючі, підготовчі організаційні документи, такі як дозвіл на проведення акції. Участь поліції.

Цього разу пікет закінчився нібито мирно. Всі розійшлися. Але осад залишився. Бо досі не спростовано жодної інформації про можливу корупцію у податковій області.

І сам Шпак ще досі на посаді.

Тож, далі буде…

Вл. інф.

peredplata