77% українців підтримують проведення «земельного» референдуму – опитування

77% українців підтримують проведення «земельного» референдуму, 75% – планують взяти у ньому участь, – опитування «Рейтингу» 

79% громадян виступають проти розпродажу землі іноземцям, що стартує вже з 1 липня.  Абсолютна більшість українців вважає, що це питання мусить вирішуватися на всеукраїнському референдумі. 

Про це свідчить опитування соціологічної групи «Рейтинг», проведене наприкінці квітня. 

77% опитаних переконані, що рішення про запровадження в Україні ринку купівлі/продажу земель сільськогосподарського призначення повинно ухвалюватися на всеукраїнському референдумі. 16% – не підтримують такої ініціативи. 

58% громадян однозначно готові взяти у такому референдумі участь, 17% – радше за все візьмуть участь, 20% – планують проігнорувати.

Найбільш одностайні ж українці в питанні доцільності розпродажу вітчизняних чорноземів іноземцям. 79% виступають проти такої політики. Підтримують цю ідею лише 15%. 

Опитування було проведено потягом 23-27 квітня 2021 року в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Опитано 2000 респондентів. Помилка репрезентативності не перевищує 2,2%. 

Нагадаємо, головним противником розпродажу української землі іноземцям є «Батьківщина» Юлії Тимошенко, яка нині допомагає українцям із організацією «земельного» референдуму. Партія вже відкрила гарячу лінію, на 22 травня призначено з’їзд ініціативної групи, яка проводитиме збір підписів.

http://ratinggroup.ua/files/ratinggroup/reg_files/rg_ua_land_042021_press.pdf

peredplata