Буковинці, яка скоїла смертельне ДТП загрожує до 10 років тюрми

Нагадаємо, 5 травня у селі Кам’янка Чернівецького району нетвереза 18-річна водійка автомобіля «ВАЗ-2106» не впоралася з керуванням і допустила перекидання легковика. Під час ДТП загинула пасажирка автомобіля. За порушення правил безпеки дорожнього руху, що призвели до смерті потерпілої, кермувальниці загрожує до 10 років позбавлення волі.

Досудове розслідування автопригоди зі смертельними наслідками здійснювали слідчі відділу розслідування злочинів у сфері транспорту Чернівецького районного управління поліції. Правоохоронці з’ясували, що дівчина порушила відразу декілька вимог Правил дорожнього руху. 18-річна водійка, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, керувала технічно несправним транспортним засобом, а також перевищила швидкість руху, допустиму у межах населено пункту. Окрім цього, не маючи належних навиків керування, вона почала раптово змінювати напрямок руху, чим допустила перекидання автомобіля з подальшим зіткненням з бетонною огорожею.

Під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури слідчі поліції склали обвинувальний акт та скерували його до суду для розгляду. Кермувальниця обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) Кримінального кодексу України.

 

 
 
Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

peredplata