На Буковині в одному з готелей інспектори виявили 9 неоформлених працівників

У рамках проведення інспекційної кампанії інспектори праці виявили 9 неоформлених працівників

Випадки не задекларованої праці  9 працівників виявили інспектори праці Управління Держпраці у Чернівецькій області у ході інспекційного відвідування фізичної особи – підприємця, що здійснює господарську діяльність у закладі з надання послуг тимчасового розміщення (готель) у місті Вижниця. 

Під час проведення інспекційного відвідування інспектори праці зафіксували порушення статті 24 Кодексу законів про працю України –  «Укладення трудового договору» та норми Постанови Кабміну за №413 – «Про порядок повідомлення Державній податковій службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу».

Так, роботодавець допустив до роботи працівників без оформлення трудового договору (контракту) та  не повідомив про факти працевлаштування найманого персоналу територіальний  орган Державної податкової служби.

У ході спілкування з найманими працівниками, останні стверджували, що працюючи на об’єкті туристичної інфраструктури (у готелі та закладі громадського харчування) проходили стажування.

За результатами інспекційного відвідування, підприємець попереджений про відповідальність за порушення законодавства про працю.

Слід зазначити, що наразі в області  тривають посилена інспекційна кампанія, націлена на мінімізацію нелегальної праці.

У полі зору інспекторів  Управління Держпраці у Чернівецькій області та Державної податкової служби роботодавці,  які не відреагували на тривалу інформаційну кампанію з питань подолання не офіційної зайнятості та продовжують ухилятись від декларування найманих працівників.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

peredplata