Буковинський хабародавець штурмував свій кабінет. Його штурм успішно відбили.

У четвер, 8 липня, відсторонений судом директор перитонального центру у Чернівцях Дмитро Манчуленко зробив невдалу спробу зайняти кабінет директора.

Посилаючись на закон, який нібито дозволяє йому надалі керуватицентром і людьми, хабародавець спробував вломитися у кабінет. 

Люди не пустили.

Нагадаємо, що у квітні директора Дмитра Манчуленка затримали у центрі міста. За версією правоохоронців, за хабар у сумі 12000 доларів США він пропонував посадовцям підписати з ним безстроковий трудовий договір.

Вищий антикорупційний суд не продовжив відсторонення від посади генерального директора Чернівецького обласного перинатального центру Дмитра Манчуленка, якого органи правопорядку підозрюють у спробі підкупу посадовців Чернівецької обласної ради.

Таке рішення 5 липня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«У задоволенні клопотання прокурора Лемішко М.В. про продовження строку відсторонення від посади підозрюваного (Дмитра Манчуленка – ред.) відмовити», – йдеться в ухвалі.

Втім, наразі причини такого рішення невідомі, оскільки в реєстрі оприлюднена лише коротка частина ухвали.

Слідство встановило, що Манчуленка звільнили з посади головного лікаря Міського клінічного пологового будинку №1 у зв`язку із реорганізацією установи. Пізніше він через суд першої інстанції поновився вже на посаді гендиректора Чернівецького обласного перинатального центру і з ним уклали контракт. Щоправда Чернівецький апеляційний суд це рішення переглянув, а тому призначення Манчуленка скасували.

У березні у підозрюваного виник умисел у наданні неправомірної вигоди посадовим особам Чернівецької облради за укладення з ним контракту на посаду гендиректора Чернівецького обласного перинатального центру. Для цього він вів перемовини з радником голови Чернівецької облради з питань кадрової політики, щоб через нього вийти на когось з числа посадовців облради.

24 березня під час зустрічі з цим радником голови Манчуленко нібито запропонував надати йому хабар та посадовцям Чернівецької облради за призначення на посаду. 30 березня він повторив пропозицію і назвав суму в 12 тисяч доларів. Вже 6 квітня Манчуленко передав раднику голови Чернівецької облради вказану суму і його затримали. Йому повідомили про підозру у наданні хабара.

Нагадаємо, прокуратура передала до НАБУ справу керівника перинатального центру в Чернівцях. Нещодавно суд продовжив слідство в цій справі.

peredplata