Відбувся круглий стіл щодо взаємодії органів прокуратури та АРМА

У Чернівецькій окружній прокуратурі відбувся круглий стіл, присвячений взаємодії органів прокуратури та Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами (далі – АРМА). 

В обговоренні взяли участь представники Центрально-західного міжрегіонального територіального управління АРМА, зокрема начальник Центрально-західного міжрегіонального територіального управління АРМА Серьогін С.Ю., завідувач Сектору менеджменту активів Вітов Н.І., головний спеціаліст Сектору виявлення та розшуку активів Бурак А.В., а також керівник Чернівецької окружної прокуратури Шевчук П.В., т.в.о. заступника керівника Чернівецької окружної прокуратури Кирик О.Ф. та прокурори Чернівецької окружної прокуратури. 

 

Предметом обговорення стала співпраця АРМА з органами прокуратури у сфері виявлення і розшуку активів, а також забезпечення збереження активів, на які накладено арешт у кримінальному провадженні, та їх економічної вартості.

Працівники Центрально-західного МТУ АРМА виступили із доповіддю про порядок взаємодії між АРМА та слідчими, прокурорами, органами досудового розслідування, органами прокуратури з питань виконання АРМА звернень слідчих, детективів, прокурорів, органів досудового розслідування, органів прокуратури щодо виявлення та розшуку активів (коштів, майна, майнових та інших прав), на які може бути накладено арешт у кримінальному провадженні.

Крім того, було повідомлено про функцію АРМА з управління арештованим майном, яка є імплементацією відповідних практик ЄС та створює принципово новий механізм державно-приватного партнерства, аналогій якому в Україні не існувало, та має наслідком появи нового ринку послуг управління арештованим майном та ринку арештованого (проте, ще не конфіскованого) майна.

Під час обговорення присутні обмінялись думками та пропозиціями щодо шляхів подальшої співпраці з метою сприяння процесуальній діяльності прокурорів у кримінальному провадженні.

peredplata