Як працюють пункти доступу до БПД на Буковині

З метою розширення доступності до безоплатної правової допомоги для вразливих категорій осіб, фахівці системи організовують роботу консультаційних пунктів у приміщеннях спеціалізованих закладів. Це дає змогу особам, які не мають можливості відвідати центр чи бюро правової допомоги, отримати консультації та роз’яснення юристів.

Так, у липні в Чернівцях консультаційні пункти доступу до безоплатної правової допомоги працювали в державній установі «Чернівецький слідчий ізолятор», міській філії обласного центру зайнятості, обласній комунальній установі «Соціальний центр матері та дитини». Юристка Чернівецького місцевого центру з надання БВПД Аліна Зузуля відповіла на різноманітні правові питання, які цікавили відвідувачів консультаційних пунктів.

 

Як оформити право власності на земельну частку (пай) та на земельну ділянку для обслуговування житлового будинку? Які документи необхідно мати, щоб зареєструвати право власності на землю? На ці та інші питання жителів Берегометської територіальної громади відповіла фахівчиня Вижницького місцевого центру з надання БВПД Галина Лашкіба під час роботи консультаційного пункту доступу в Центрі надання адміністративних послуг. Також юристка поінформувала відвідувачів ЦНАПу про актуальні питання у сфері земельного законодавства.

Про підвищення правової обізнаності осіб, які перебувають на обліку в установах пробації та запобігання випадків повторного скоєння злочинів і правопорушень, розповідали юристи Кельменецького місцевого центру з надання БВПД Юлія Олійник та Ігор Солодюк, а також працівники пробації Денис Антощук та Віталій Мардар у Кельменецькому РВ філії ДУ “Центр пробації”. Під час роботи консультаційного пункту особи, які перебувають на обліку в установах пробації, мали можливість ознайомитись із основними змінами щодо: встановлення права власності на нерухоме майно, порядку отримання паспорта громадянина України у разі його втрати, визначення  місця проживання дитини при розірванні шлюбу подружжям та інше. Наприкінці заходу погоджено план подальшої спільної роботи з установою пробації та графік прийому громадян, що перебувають на обліку.

peredplata