Слідчі поліції завершили розслідування умисного вбивства жительки Чернівців

Нагадаємо: 10 березня цього року поліцейські отримали повідомлення про те, що в Чернівцях у приватному будинку виявили тіло власниці помешкання з ознаками насильницької смерті. Вбивця намагався переховуватися від правоохоронців, але вже невдовзі співробітники поліції встановили його особу та місце перебування. Також поліцейські довели причетність зловмисника до крадіжки ювелірних прикрас потерпілої. За скоєне йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Розслідуючи вбивство чернівчанки, поліцейські з’ясували, що ввечері 9 березня у неї вдома перебував 35-річний знайомий. Між чоловіком і 65-річною власницею будинку виникла суперечка, під час якої гість схопив ножа й наніс пенсіонерці колото-різане поранення шиї. Покинувши потерпілу, зловмисник утік з місця злочину.

Відповідно до висновку судово-медичної експертизи, лезо ножа перерізало сонну артерію, що призвело до великої втрати крові та смерті жінки.

Під час досудового розслідування співробітники Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області також встановили, що наступного дня вранці правопорушник повернувся до будинку потерпілої. Побачивши пенсіонерку мертвою, він зняв з неї золоті перстні та сережки і покинув помешкання своєї жертви. Чоловік раніше вже був неодноразово судимий за скоєння майнових злочинів.

За результатами досудового розслідування слідчі поліції склали обвинувальний акт і скерували його до Шевченківського районного суду в місті Чернівці для розгляду. Обвинуваченому інкримінують скоєння злочинів, передбачених частиною 1 статті 115 (Умисне вбивство) та частиною 2 статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

peredplata